Hallo! Ik ben Yvonne!

Samen met mijn gezin en onze beestenboel woon ik in Weelde. 

Jaren geleden baatte ik samen met mijn vader een speeltuin uit. Mijn zus en ik hadden daar pony's en geiten staan. We organiseerden kinderfeestjes, al dan niet met de pony's, en uit die feestjes groeiden ponylessen. Maar niet zomaar lessen zoals op een manege. Wij wilden kinderen leren hoe je met een pony omgaat, wat deze nodig heeft en waarom een pony reageert zoals hij reageert. In de interactie tussen kind en dier zagen wij mooie dingen gebeuren, kinderen kregen meer zelfvertrouwen, hielpen elkaar, .. Op dat moment besloot ik dat ik daar iets mee wilde doen. Maar wat? Na jarenlange twijfel heb ik naast mijn toenmalige baan de HBO opleiding Maatschappelijk Werk met succes gevolgd en voltooid. Mijn droom werd steeds duidelijker en ik zag het helemaal voor me: een kleinschalige zorgboerderij waar 1 op 1 begeleiding en coaching gegeven kan worden voor kinderen/volwassenen die om welke reden dan ook vastlopen en daardoor uitvallen op school of werk. Daarbij zou ik graag dieren, vooral paarden, inzetten om nog beter te kunnen helpen. Ik zag het al helemaal voor me, maar jammer genoeg had ik niet de locatie en werd mijn droom geparkeerd. 

Na een poosje zoeken naar wat ik dan zou willen kwam ik Ingrid Tempels van Ingrid Coaching en Begeleiding tegen. Zij heeft de zorgboerderij zoals ik hem voor ogen had! Een droom kwam uit en inmiddels werk ik daar al enige tijd met veel passie en plezier. Ik heb een opleiding tot paardencoach gevolgd en ik coach daar met mijn eigen paardje Ziva. 

Samen met Maaike van DierenWeelde had ik tijdens onze heerlijke paardenritjes al uren zitten fantaseren over een samenwerking. Nu is het zover en ga ik, naast mijn werk bij Ingrid Coaching en Begeleiding, starten in bijberoep op de locatie van DierenWeelde.

Ik mag daar gebruik maken van hun prachtige locatie en paarden om te coachen en paardrijlessen te geven. Deze lessen zijn ook geen gewone manegelessen, maar ik bied net dat beetje meer. Ik coach niet enkel met paarden, dus als je liever binnen aan tafel zit kan dit natuurlijk ook en ben je van harte welkom in mijn praktijk.

Naast mijn opleiding Maatschappelijk werk en Paardencoach heb ik een cursus Autisme Coach gevolgd, Teken Je Gesprek (het visueel maken van een gesprek), deelgenomen aan een Autisme BelevingsCircuit, initatie NLP, Peers & Paarden en Kids met PK. Verder kreeg ik op mijn 5 jaar mijn eerste pony en sindsdien ben ik besmet met het paardenvirus. Ik heb diverse cursussen bij Monty Roberts Nederland gevolgd en een deel van het Parelli programma.